Tunnistatko kirjailijan?

Alkuperäinen kuva on Helsingin keskusvankilan arkistosta. Se on otettu muutama päivä ennen kirjailijan kuolemaa toukokuussa 1918. Kuva on ensimmäisen kerran julkaistu Parnassossa 1998, ja sen on 2021 Warelialle värittänyt Jussi Luostarinen (jhlcolorizing.com).


Kuvan kirjailijan tekijänimiä ovat mm. Maiju Lassila ja Irmari Rantamala.

Muitakin tekijänimiä ja salanimiä on, paljonkin, kun otetaan huomioon kaikki sanomalehtikirjoituksissa käytetyt nimet.

Alkuperäinen nimi oli Algoth Tietäväinen. Sukunimensä hän muutti myöhemmin Untolaksi.

Kuvan henkilö on siis tietysti Algoth Untola. Tavallisemmaksi on tullut kirjoittaa hänen etunimensä ilman h:ta, mutta silloin harvoin kun Untola kirjoitti ristimänimensä jonnekin asiakirjaan, hän kirjoitti sen alkuperäisessä h:llisessa muodossa. Useimmiten hän kuitenkin kirjoitti vain etunimensä alkukirjaimen: A.

Warelia julkaisee Algoth Untolasta kesällä fil. tri Marko A. Hautalan kirjoittaman yli 1100-sivuisen elämäkerran, jonka kannessa väritetty vankivalokuva on.

Tule seuraamaan elämäkerran viimeistelyprosessia kirjan Fb-sivuille: https://www.facebook.com/ALGOTHKapinallinenkynamies.

Voit myös tilata kirjan ennakkoon, jotta saat sen postitse ensimmäisten joukossa JA ilman toimituskuluja! Suora linkki kirjan tuotesivulle Warelian verkkokaupassa: Marko A. Hautala: ALGOTH. Kapinallinen kynämies. A. Untolan merkillinen elämä. Warelia 2021.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *