Kesäpoika – Anni Blomqvistin luona Simskälassa

”Annoit minulle kerran valokuvan oikeasta Myrskyluodon Maijasta. Kehotit katsomaan hänen käsiään.”

Tekeillä olevan Myrskyluodon Maija -elokuvan päähenkilöistä julkaistiin eilen uusi kuva. Maijaa ja Jannea esittävät ruotsalaiset näyttelijät Amanda Jansson ja Linus Troedsson.

Tiina Lymin ohjaaman ja Solar Filmsin tuottaman elokuvan käsikirjoitus perustuu Anni Blomqvistin romaanisarjan teoksiin. Tiedotteessa kerrotaan, että ahvenanmaalainen Blomqvist kirjoitti viisiosaisen kirjasarjansa vuosina 1968– 1973. Aivan niin ei ollut, kirjoitusvuodet eivät ole sama asia kuin julkaisuvuodet.

Hans Colliander oppi tuntemaan Anni Blomqvistin vuonna 1966, ollessaan vasta viisitoistavuotias ”kesäpoika”, yksi monista. Miehensä ja vanhemman poikansa merelle menettänyt saaristolaisnainen hankki lisätuloja ottamalla ”kesälapsia”. Myrskyluodon Maijasta Blomqvistia ei vielä silloin tunnettu, eikä muustakaan, saariston väkeä laajemmin.

Collianderin ja Blomqvistin tutustumisesta kasvoi Collianderin aikuistumisen myötä syvä ystävyys, joka jatkui tiiviinä lähes 25 vuotta, Blomqvistin kuolemaan asti.

Hans Collianderin kirjoittama pieni muistelusteos ”Kesäpoika – Anni Blomqvistin luona Simskälassa” on nyt taitossa ja ilmestyy toukokuun alussa.

Pieni suuri teos valaisee koskettavalla tavalla Myrskyluodon Maijan taustoja ja saaristolaiskirjailijan ajatuksia ja elämänasennetta. Ylipäätään se syventää ja täydentää kuvaa Anni Blomqvistista ja tarjoaa lukijalle koskettavan elämysmatkan niihin maisemiin, joissa Myrskyluodon Maija on kirjoitettu.

Alun poiminta on käsikirjoituksen eräältä sivulta:

”Annoit minulle kerran valokuvan oikeasta Myrskyluodon Maijasta. Kehotit katsomaan hänen käsiään.”

Tekstin jatko paljastaa, miksi. Säästetään se kirjaan, joka siis ilmestyy toukokuun alussa.

Lue lisää kirjasta: Hans Colliander: Kesäpoika — Tyrvään Prykin verkkokauppa (holvi.com)

Lue lisää elokuvasta:

3 kommenttia artikkeliin “Kesäpoika – Anni Blomqvistin luona Simskälassa

 1. Anna-Lena Granlund-Blomfelt Vastaa

  Hej.

  Onko Kesäpoika kirjasta mahdollisesti tulossa tuotsinkielinen versio?

  Terv. Anna-Lena

 2. Anna-Lens Vastaa

  Ruotsinkielinen versio siis…

 3. Warelia-tonttu Artikkelin kirjoittajaVastaa

  Hei Anna-Lena! Tästä ei ole vielä varmuutta, mutta mahdollisesti. Ei kuitenkaan ainakaan vielä tänä vuonna (2024). Ystävällisin terveisin Marko/Warelia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *