Syvenny Myrskyluodon Maijan maailmaan Hans Collianderin uutuuskirjan kautta:

Hans Collianderin Kesäpoika

”Annoit minulle kerran valokuvan oikeasta Myrskyluodon Maijasta. Kehotit katsomaan hänen käsiään.” Näin kirjoittaa Hans Colliander vastikään ilmestyneessä Kesäpoika-kirjassa.

Toimittaja Anna Pihlajaniemi teki Kodin Kuvalehden pääjutun Hansin ja Anni Blomqvistin syvästä ystävyydestä, joka on Kesäpoika-kirjankin aihe. Lue joulukuussa 2023 ilmestynyt lehtijuttu verkkoversiona:

Hans Colliander oli kirjeenvaihdossa Myrskyluoto-kirjailija Anni Blomqvistin kanssa yli 25 vuotta: ”Ystävyydessämme kohtasi kaksi sukupolvea” | Kodin Kuvalehti

Pieni suuri teos valaisee koskettavalla tavalla Myrskyluodon Maijan taustoja ja saaristolaiskirjailijan ajatuksia ja elämänasennetta. Ylipäätään se syventää ja täydentää kuvaa Anni Blomqvistista ja tarjoaa lukijalle koskettavan elämysmatkan niihin maisemiin, joissa Myrskyluodon Maija on kirjoitettu.

Ensi viikolla (19.1.2024) tulee ensi-iltaan Tiina Lymin ohjaama elokuva Myrskyluodon Maija -elokuvan päähenkilöistä.

Maijaa ja Jannea esittävät ruotsalaiset näyttelijät Amanda Jansson ja Linus Troedsson.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on myrskyluodon-maija-768x440-1-1024x593.jpg

Tiina Lymin ohjaaman ja Solar Filmsin tuottaman elokuvan käsikirjoitus perustuu Anni Blomqvistin romaanisarjan teoksiin. Elokuvan tiedotteessa on kerrottu, että ahvenanmaalainen Blomqvist kirjoitti viisiosaisen kirjasarjansa vuosina 1968– 1973. Aivan niin ei ollut, kirjoitusvuodet eivät ole sama asia kuin julkaisuvuodet.

Hans Colliander oppi tuntemaan Anni Blomqvistin vuonna 1966, ollessaan vasta viisitoistavuotias ”kesäpoika”, yksi monista. Miehensä ja vanhemman poikansa merelle menettänyt saaristolaisnainen hankki lisätuloja ottamalla ”kesälapsia”. Myrskyluodon Maijasta Blomqvistia ei vielä silloin tunnettu, eikä muustakaan, saariston väkeä laajemmin.

Collianderin ja Blomqvistin tutustumisesta kasvoi Collianderin aikuistumisen myötä syvä ystävyys, joka jatkui tiiviinä lähes 25 vuotta, Blomqvistin kuolemaan asti.

Hans Collianderin kirjoittama pieni muistelusteos ”Kesäpoika – Anni Blomqvistin luona Simskälassa” on saatavilla Warelian verkkokaupasta ja hyvin varustelluista kirjakaupoista.

Kirjan etukansi:

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Hans-Colliander-Kesapoika-Warelia-2023-Etukansi-649x1024.jpg

Alun poiminta on käsikirjoituksen eräältä sivulta:

”Annoit minulle kerran valokuvan oikeasta Myrskyluodon Maijasta. Kehotit katsomaan hänen käsiään.”

Tekstin jatko paljastaa, miksi. Säästetään se kirjaan. Lue sieltä!

Tilaa kirja suoraan kustantajalta suoraan kotiin: Hans Colliander: Kesäpoika — Tyrvään Prykin verkkokauppa (holvi.com)

Kirjan sivu Warelian uudessa katalogissa:

https://issuu.com/warelia/docs/warelia_kevaan_2024_uudet_kirjat/20

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *